HASTANEMİZDE İLK KEZ TİP 2 AORT DİSEKSİYONU AMELİYATI BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
24 Ekim 2018

17.10.2018 tarihinde hastanemiz acil servisine getirilen ‘’B.Y.’’ (38) isimli hastamıza yapılan muayene ve tetkikler sonucunda ‘’Tip 2 Aort Diseksiyonu’’ (Aort Yırtığı) tanısı konuldu.

Hasta vakit kaybedilmeden Prof.Dr. Erol KURÇ, Dr. Öğretim Görevlisi Serdar BADEM, Opr. Dr. Gökçen GÖKGÖZOĞLU tarafından ameliyata alındı. Hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Sayın Prof.Dr. Erol KURÇ yaptığı açıklamada;

‘’Operasyonda assenden aort ve arcus aort değiştirildi. Beyine giden damarlar değiştirilen yeni arter ve ek bir greft kullanılarak yeniden dikildi. Operasyon yaklaşık 8 saat sürdü.

Ameliyat sonrası hastamız Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım ünitemize alındı. Genel durumu iyi olan hastamızın kalp ve diğer organlarında herhangi bir hasar yoktur. Hastamız birkaç gün içerisinde servise alınarak takiplerine devam edilecektir.’’ dedi.

Hastane Başhekimimiz Sayın Doç.Dr. Murat ŞAHİN yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’Hastanemizde İlkleri yaşamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Başarı bir ekip işidir, ekibimiz ne kadar iyi olur ise sonuçları da o kadar güzel olmaktadır. Artık bu tür rahatsızlıklarda hasta sevklerinin de önüne geçmiş bulunmaktayız. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Çok riskli olan bu ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Hekimlerimiz ile birlikte bu süreçte katkıları olan gastroloji uzmanımıza, kardiyoloji uzmanımıza, anestezi ve reanimasyon uzmanlarımıza, yardımcı sağlık personellerimize teşekkür ediyor başarılar temenni ediyorum.’’ Dedi.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.