Yeni Doğan Bebeklerin İsim Tescili
26 Mart 2021

Hastanemizde yeni doğan bebeklerin e-tescil işlemleri yapılarak isimleri ve T.C. kimlik numaraları verilmeye başlanmıştır.

Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan düzenleme ile Hastanemizde yeni doğan bebeklerin nüfus kütüklerine tescil işlemi Nüfus Müdürlüklerinin yanı sıra anne ve babanın onayı ile hastanemiz tarafından e-Rapor/Doğum Raporu bileşeni üzerinden yapılmaya başlanmıştır.
Türk Vatandaşı olan anne ve  babanın tekli doğumla doğan bebeklerinin nüfus cüzdanı kayıtları, elektronik ortamda Nüfus idareleri ile paylaşılıp, vatandaşın Nüfus Müdürlüklerine başvurmasına gerek kalmadan Hastanemizde gerçekleştirilebilmektedir. Oluşturulan yeni doğan bebeğe ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kişinin sistemde bulunan adresine veya bildireceği başka bir adrese 3 gün içerisinde gönderilmektedir.
Tüm vatandaşlarımıza duyurulur.