15 EKİM DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ
16 Ekim 2019

Başhekim Vekilimiz Uzm. Dr. Ercan KAYİŞ, Başhekim Yardımcılarımız, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanlarımız, Müdürlerimiz ve Personellerimizin katılımları ile 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü kapsamında farkındalık oluşturmak ve el hijyenine dikkat çekmek amacı ile hastanemiz göz poliklinikleri katında el yıkama bilinçlendirme standı kuruldu.

Başhekim Vekilimiz Uzm. Dr. Ercan KAYİŞ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

‘’Eller mikroorganizmaları taşımada bir aracıdır. Çeşitli iş kollarında çalışanların el yıkamasında ki aksaklıkları, hızla toplumu tehdit eden ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

El temizliğine dikkat edilmemesi durumunda birçok ciddi hastalıkların ortaya çıkacağı bir gerçektir. İnsan elinin birçok mikrop taşıdığından dolayı bu mikroplardan kurtulmanın en iyi yönteminin su ve sabunla doğru bir şekilde yıkamaktan geçildiği belirtti.’’

#SağlıkElimizde