HASTANEMİZDEN SIFIR ATIK PROJESİNE TAM DESTEK
11 Şubat 2019

Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine ERDOĞAN hanımefendinin öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılıp, Türkiye genelinde hayata geçirilen ‘Sıfır Atık Projesi’ çalışmaları,hastanemizde büyük titizlik ile devam etmektedir.

Bu kapsamda, hastanemizin tüm servis ve birimlerine atıkları kaynağından doğru ayrıştırmak amacıyla, ‘’ Plastik atık, kâğıt atık, cam atık, atık pil’’ toplama kutuları dağıtılmıştır. Böylece; İsrafın önlenmesi, doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek, atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrılarak geri dönüşüme kazandırılması noktasında, mevcut sistem oluşturulması sağlanmıştır. Ayrıca kâğıt kartonlarında ayrı olarak ayrıştığı kâğıt karton toplama alanı oluşturularak kâğıt kartonların da tek bir yerde toplanması sağlanmıştır.

Yemekhane servisimizde kullanılan bitkisel yağlarında atık yağ olarak atık yağ toplama varillerinde muhafazanı sağlamaktayız. İki yıl olarak sözleşme imzaladığımız firma aracılığı ile belirli zamanlarda hastanemizden alınan atık yağlar geri dönüşüme kazandırılmaktadır.

Hastanemiz sıfır atık projesine tam destek vermektedir.

Basına ve Kamuoyuna Duyurulur.