T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi

GETAT (GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP)

Güncelleme Tarihi: 30/09/2021

KUPA UYGULAMASI; kan dolaşımını artırmak için bölgesel vakum oluşturmaya dayanan kuru kupa uygulaması ve belli vücut noktalarında bölgesel vakumla beraber yüzeysel cilt kesikleri oluşturarak kanın alındığı Yaş Kupa Uygulamasıdır (Hacamat).

Kliniğimizde Sağlık Bakanlığı Sertifikası bulunan 1 uzman doktor ve sağlık personeli tarafından kuru kupa ve yaş kupa (Hacamat) tedavisi uygulanmaktadır.

İşlemler sırasında kullanılan kupalar tek kullanımlık steril kupalardır. Kliniğimiz randevulu sistemle çalışmakta olup, önce kan tahlili istenmekte olup hastanın uygunluğuna göre randevu verilmektedir. Seans sıklığı ve sayısı hastalarımızın hastalığına göre değişmektedir.

Kliniğimizde Kupa uygulamaları, Dünya Sağlık Örgütünün onayladığı hastalıklar çerçevesinde tedaviyi destekleyici yöntem olarak kullanılır;

• Organik bir rahatsızlığı tanımlanmayan hastalarda immün sistemi güçlendirme amaçlı uygulanabilmektedir.
  • Migren ve gerilim tipi başağrısı gibi organik olmayan başağrıları,
  • Fibromiyalji sendromu,
  • Romatizmal hastalıklara ait kronik ağrı, eklem hareket kısıtlılığı, sabah tutukluğu yorgunluk gibi durumlar
  • Adet düzensizliği, hafif depresyon, sınav stresi, konsantrasyon eksikliği, sinüzit, alerji, gibi birçok hastalıkların tedavisi
  • Sırt, boyun, bel, diz ağrıları gibi kas-iskelet sisteminin mekanik ağrıları,
  • Organik olmayan uygu bozuklukları,
  • Nevraljilere bağlı ağrılar.
  • Sindirim Sistemi hastalıklarına ait bulantı, kusma, kabızlık gibi durumlarda uygulanmaktadır.

Hacamat tedavisi SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından karşılanmamaktadır.

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU TARAFINDAN BİREYSEL ÖDEMELİ ESTETİK AMAÇLI TIBBİ VE CERRAHİ İŞLEMLER FİYATLARI YENİDEN DÜZENLEMİŞ OLUP BU NEDEN İLE HASTANEMİZDE HACAMAT ÜCRETİ (SEANS BAŞINA) 75 TL, KURU KUPA ÜCRETİ (SEANS BAŞINA) 55 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİR.

get2.jpg