HASTANEMİZE 7 ADET %100 YERLİ ÜRETİM SOLUNUM CİHAZI (VENTİLATÖR) ALINDI
09 Ekim 2020

Hastanemize 7 adet %100 yerli olarak üretilen mekanik solunum cihazı (ventilatör) alınarak hastalarımızın hizmetine sunuldu.
Konu ile ilgili olarak Başhekimimiz Doç.Dr. Seyhan YILMAZ şu ifadelere yer verdi.
‘’ T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığımızın işbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 7 adet %100 yerli mekanik ventilatör (solunum) cihazları hastalarımızın hizmetinde kullanılmaya başlandı. Ventilatör cihazları yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabilmektedir.
Firma yetkililerince kurulum işlemleri tamamlanarak yoğun bakım ünitelerimizde görevli sağlık personellerimize eğitimleri verilmiş faal olarak kullanımına başlanmıştır. Yerli ve milli imkânlarla üretilen cihazların kurumumuza kazandırılmasında emeği geçen tüm yetkililerimize çok teşekkür ediyor başarılar diliyorum.’’ Dedi.
Kamuoyuna Duyurulur.