HASTANEMİZDE KORONA VİRÜS (COVİD-19) TESTLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI
08 Nisan 2020

Hastanemizin mikrobiyoloji laboratuvarında Bakanlığımız tarafından gönderilen kitlerle yeni tip Korona virüs (Covid-19)  tanısı amacıyla PCR testi yapılmaya başlandı.
Başhekimimiz Doç.Dr. Seyhan YILMAZ konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi.
‘’Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) burun ve boğazdan alınan sürüntü örneklerini artık başka illere test için göndermeden hastanemizde ilgili testleri yapmaya başladık. Hastanemizin mikrobiyoloji laboratuvarının alt yapısı bu işlemler için müsait olup Sağlık Bakanlığımızın izni ve gönderilen tanı kitleri ile işlemler artık daha çabuk yapılıyor ve tanı süreci daha hızlı ilerliyor.
Hastane yönetimi olarak Koronavirüs pandemisine karşı Bakanlığımızın genelge ve talimatları eşliğinde ciddi planlamalar ve çalışmalar yaptık. Her gün tüm birimlerimizi ziyaret ederek işleyişi ve yapılan çalışmaları yerinde takip etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sosyal mesafeyi korumaya ve ‘’Evde kal!’’ uyarısına riayet etmeleri çok önemli olup zaruri ihtiyaçları dışında evden çıkmamalarını, dışarı çıkmaları hâlinde mutlaka maske kullanmalarını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Başhekimimiz Doç.Dr. Seyhan YILMAZ bu zorlu ve önemli süreçte büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden görev yapan tüm personellerimize teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.’’ dedi.