HASTANEMİZ BAHÇESİNDE DUMANSIZ HAVA SAHASI UYGULAMASI
27 Aralık 2019

Hastanemizin Girişlerinde ve Bahçesinde ‘’DUMANSIZ HAVA SAHASI’’  Alanları Oluşturuldu. Hastaların ve Sigara Kullanmayan Vatandaşların Hastaneyi Çevreleyen Sigarasız Alanla Dumandan Rahatsız Olmaması Amaçlanıyor.
Bilindiği Üzere 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi Ve Kontrolü Hakkında Kanun İle Bugün Birçok Ülkede Olduğu Gibi Ülkemizde de Kamuya Açık Tüm Kapalı Alanlarda Tütün Ürünlerinin Tüketimi Yasaklanmıştı. Bu Kanun Çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Tarafından Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Bahçelerindeki Bazı Bölümler ‘Sigarasız Alan’ İlan Edilmişti.          Yapılan Uygulama Hakkında Bilgi Veren Başhekim Doç.Dr. Seyhan YILMAZ Yaptığı Açıklamada;

" Hastane Olarak Mümkün Olduğunca Sigara İçilen Alanları Azaltmak, Sigara Kullanmayan Vatandaşlarımızı Korumak Adına Özellikle Hastaneye Giriş Kapılarının Önünde ve Çevresinde Dumansız Hava Sahaları Oluşturduk. Hastane Binalarımızın 2-3 Metre Etrafında Şeritlerle Çizerek Sigara İçilmez ve Dumansız Hava Sahası Yazdık Hastanenin Çevresinde Sigara İçilmiyor. Yapılan Uygulama Hastalarımız ve Vatandaşlarımız Tarafından da Desteklenmiş ve Olumlu Tepkiler Almıştır. Buda Toplumumuzun Artık Bilinçlendiği Açısından Sevindiricidir. Ancak Yine De Sigara İçenlerin Oranı Oldukça Yüksek Olup Sigarayı Bıraktırmak Öncelikli Görevimiz Arasındadır. Bunun İçin Sigara Kullanan Vatandaşlarımızın Hastanemizde Bulunan ‘’Sigarayı Bırakma Polikliniğimize’’ Başvurmalarını Önermekteyiz. Dedi.

Kamuoyuna Duyurulur.