İL SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZÜN "26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ" ZİYARETİ
25 Ekim 2019

İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Öner NERGİZ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Dr. Özgür DALKIRAN, Başhekim Vekilimiz Uzm. Dr. Ercan KAYİŞ, Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Hatice DÖRTOK DEMİR, İdarecilerimiz Hasta Hakları İl Koordinatörümüz Osman ERTAN, ve Hasta Hakları Birimi çalışanlarımız ‘’26 Ekim Hasta Hakları Günü’’ vesilesi ile kurulan standımızı ve servislerimizde tedavi gören, polikliniklerimizde muayene için müracaat eden hastalarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İl Sağlık Müdürümüz Hasta Hakları Günü münasebeti ile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’26 Ekim “Hasta Hakları Günü” münasebeti ile birlikte hastalarımızın hastanemizden aldıkları hizmet esnasında; Hizmetten genel olarak faydalanma, Eşitlik içinde hizmete ulaşma, Bilgilendirme, Kuruluşu seçme ve değiştirme, Personeli tanıma seçme ve değiştirme, Bilgi İsteme, Mahremiyet, Rıza ve İzin, Reddetme ve durdurma, Güvenlik, Dini vecibelerini yerine getirebilme, Saygınlık görme, Rahatlık, Ziyaret, Refakatçi bulundurma, Müracaat, şikâyet ve dava hakkı, Sürekli hizmet alma haklarının bulunduğunu hatırlatırım. Hastanemizde görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız, başvuran her hastamızın bu haklarını kullanması ve en kısa sürede sağlığına kavuşması amacı ile çalışma gayreti içerisindedir. Olası bir mağduriyet durumunda hastalarımızın hastane içerisinde bulunan Hasta Hakları Birimine başvurmaları halinde kendilerine gerekli destek ve yardım sağlanacaktır. Hastanemize başvuran tüm hastalarımızın hasta haklarını bilinçli ve yeterli seviyede kullanarak sağlıklarına en kısa sürede kavuşmalarını dilerken tüm hastane çalışanlarımıza da hastalarımıza verdikleri sağlık hizmetinden dolayı teşekkür eder, tüm hastalarımızın Hasta Hakları Gününü kutlarım.’’ dedi.

Kamuoyuna duyurulur.