AMASYA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLK UZMAN HEKİMİNİ MEZUN ETTİ
24 Aralık 2020

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıpta Uzmanlık alanında ilk mezuniyet heyecanı yaşandı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi Dr. Hürrem Sultan ATAÇ ŞENTÜRK Tıpta Uzmanlık Eğitimini tamamlayıp 23.12.2020 tarihinde Hastanemiz Konferans Salonunda girdiği sınavda, jüri üyeleri tarafından başarılı bulunarak “Uzman Doktor” unvanını almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili duygularını ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer POLAT yaptığı konuşmada;
‘’2011 yılında açılan Tıp Fakültesinin bugün ilk Uzmanını vermiş olmasından dolayı çok mutluluk duyduğunu ifade etti. Halen Tıp Fakültesinde 20 branşta 51 Öğretim Elemanı ve 8 Araştırma Görevlisi bulunduğunu belirtti. Devam etmekte olan Morfoloji binamızın bitirilme aşamasına gelindiğini, önümüzdeki Eğitim ve Öğretim yılında Tıp Fakültesi öğrencilerinin de Amasya’ya getirileceğini söyledi. Amasya İlinin sağlıkta ve tıpta önemli bir geçmişinin olduğunu, Sabuncuoğlu Şerefeddin’in 550 yıl önce çalıştığı ve ortaya koyduğu eserlerinin çağının ötesinde çığır açan nitelikte olduğunu belirtti. Yapılanmakta olan Tıp Fakültesinin aynı ruhla Amasya’ya yakışır bir şekilde başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Bugün Uzmanlık eğitimini tamamlayan Uz. Dr. Hürrem Sultan ATAÇ ŞENTÜRK’ü gönülden tebrik ettiğini, yetişmesinde emeğini esirgemeyen tüm Hocalarını, Fakülte ve Hastane çalışanlarını kutladığını belirtti. Amasya İlimizin geçmişte olduğu gibi bir sağlık merkezi olması yolunda gayret edeceklerini söyledi.’’

Başhekimimiz Doç.Dr. Seyhan YILMAZ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

‘’Tıp Fakültemizin kurulması ile başlayan süreçte birçok branşta akademik personellerimizle hastanemizde hizmet vermekteyiz. Araştırma Görevlisi olarak kurumumuzda hizmet veren Dr. Hürrem Sultan ATAÇ ŞENTÜRK tıp fakültemizin aynı zamanda hastanemizin yetiştirdiği ilk uzman doktoru olmuştur. Sevincini ve heyecanını paylaşıyoruz kendilerini tebrik ediyor mesleğinde başarılar temenni ediyorum.’’ Dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Başkanımız Prof. Dr. Osman Fadıl KARA başkanlığında yapılan;
OndokuzMayıs Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bilge ÇETİNKAYA, Prof. Dr. Hüsnü Hakan MERSİN, Doç.Dr. Pervin KARLI Doç.Dr. Murat ŞAHİN’ in jüri üyesi olarak görev aldığı sınav sonrasında, Dekanımız, Başhekimimiz, Öğretim üyelerimiz, hekimlerimiz, araştırma görevlilerimiz ve hastane çalışanlarımız hekimimizi tebrik ederek başarılar diledi.

Kamuoyuna Duyurulur.