SON SİSTEM ÜST DÜZEY BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ CİHAZI ALINDI
15 Haziran 2020

SON SİSTEM ÜST DÜZEY BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ CİHAZI ALINDI

Uzun süredir hastanemizde kullanılmakta olan bilgisayarlı tomografi cihazımız son sistem üst düzey teknoloji yeni bilgisayarlı tomografi cihazı ile değiştirilerek hastalarımızın hizmetine sunuldu.

Başhekimimiz Doç.Dr. Seyhan YILMAZ konu ile ilgili olarak şunları ifade etti.

‘’İdare olarak göreve başladığımız günden itibaren hastanemizin tüm eksiklikleri ve yapılması gerekenleri tespit ederek hızla tamamlamaya başladık. Tıbbi cihazlarımızın birçoğunu son sistem üst düzey cihazlarla envanterimize kazandırdık.

Almış olduğumuz üst düzey bilgisayarlı tomografi cihazı çekimlerle verilen radyasyonu en aza indirerek işlem gerçekleştirmektedir. Önceki cihazımıza göre 7 kat daha hızlı çekim yapabilmekte bir çekimde 0,35 saniyede 128 kesit alarak damarsal yapıları gösterebilen ve ultrason eşliğinde alınamayan biyopsilerin alınmasını sağlayan cihazımız bir çok hastamızın işlemlerinde çok ciddi kolaylıklar sağlamaktadır. Tomografi çekimlerimiz artık daha hızlı ve daha kısa sürede tamamlanabilmekte daha az X ışını ile daha kaliteli görüntü elde edilerek beyin anjiyografisi, kolon görüntüleme, akciğer hacim analizi, damar görüntüleme, analiz yapabilme, Cihaz hem hastanın vücut ağırlığına hem de organ yoğunluğuna göre otomatik olarak bölgesel dozu ayarlayabilmektedir.

Konvansiyonel anjiyo yöntemine göre ağrısız sızısız kalbi besleyen damarları çok daha hızlı bir şekilde hasta konforu sağlanarak kolay bir yöntemle görüntüleme sağlayabilmektedir. Koronavirüs pandemisi sebebi ile içerisinde bulunduğumuz bu süreçte en düşük dozla (ultra low doz) göğüs protokolü ile hastalara daha düşük doz X ışını verilerek daha kaliteli görüntüleme sağlanacaktır. Özellikle çocuk hastalar, nefes darlığı olanlar ile hareketli olan hastalarımızın çekimleri görüntü kalitesi bozulmadan hızlı çekim yapılabildiğinden dolayı tamamlanabilmektedir.

Mevcut olan eski tomografi cihazımızı hastanemize mali birleştirilmesi yapılmış olan Suluova Devlet Hastanemizde hastalarımızın hizmetine sunulacaktır.

Bu süreçte radyoloji hekimlerimize çok teşekkür ediyorum. Cihazın ilimize, hastalarımıza ve kurumumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

Basına ve Kamuoyuna Duyurulur.

WhatsApp Image 2020-06-15 at 08.15.33.jpeg