HASTANEMİZ KENDİ MASKE VE KORUYUCU SİPERİNİ ÜRETTİ
25 Mart 2020

Tüm dünyada ve ülkemizde baş gösteren korona virüs pandemisi ile mücadelede hastanemizde kullanılmak üzere cerrahi koruyucu maske ve yüz koruyucu siper üretimine başlanmıştır.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Başhekimimiz Doç.Dr. Seyhan YILMAZ şu ifadelere yer verdi.
‘’Koruyucu maskenin kumaşı ve gerekli diğer malzemeleri hastanemizce satın alınıp yaklaşık olarak 15 günden beri kurumumuzun terzileri tarafından seri üretimine başlanmış olup sonrasında il sağlık müdürlüğümüzün ve il milli eğitim müdürlüğünün belirlediği bir merkezde daha fazla üretim miktarı ile çalışmalarımızı hızla sürdürmekteyiz. Türkiye genelinde medikal ürünlerin fiyatlarında çok ciddi artışlar yaşanmaktadır, cerrahi maskeyi kendi kaynaklarımızla üretmemizin sonucunda daha düşük maliyet elde ettik, bu sayede kamu kaynağından tasarruf sağladık.
Bunun yanı sıra yine kullanımına ihtiyacımız olan koruyucu yüz siperini de ilimizde piyasa satış rakamlarından çok daha uygun fiyatlara ürettirmiş bulunmaktayız.
Bu süreçte gece gündüz demeden büyük özveri ve gayret ile çalışan tüm personellerimize ve idarecilerimize teşekkür ederim.’’ Dedi.

Kamuoyuna Duyurulur.