ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ
24 Aralık 2018

Bakanlığımız ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ yürütülmektedir.

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir.
Bu anlamda 24.12.2018 tarihinde Amasya İl Sağlığı Müdürlüğü tarafından Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi gerçekleştirilmiştir. 10 Aile Sağlığı Çalışanı, 2 Aile Hekiminin katılımıyla eğitim başarı ile tamamlanmıştır.
Teorik ve pratik uygulama sonrasında katılımcılara katılım belgeleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner NERGİZ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Erman ZENGİN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Özgür DALKIRAN ve Hastane Başhekimimiz Doç.Dr. Murat ŞAHİN tarafından takdim edilmiştir.