HASTANEMİZDE İLK AÇIK KALP AMELİYATI BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

kb4.jpg
kb5.jpg
kb6.jpg

Göğüs ağrısı şikayeti ile hastanemiz kalp damar cerrahi polikliniğine başvuran yıllardır diyabet hastası olan Fadime ÜNAL’ a (63) yapılan koroner anjiyografide kalbini besleyen 3 damarının tıkalı olduğu anlaşıldı. Hastamızın genel durumu ve tıbbi endikasyonları kardiyoloji ve kalp damar cerrahi uzmanlarımız tarafından değerlendirildikten sonra açık kalp ameliyatı yapılması gerektiğine karar verildi. Hastamızın bacak ve göğüs bölgelerinde bulunan 3 damarı alınarak başarılı bir şekilde kalbini besleyen tıkalı damarlarla değiştirildi ve Amasya’mızda ilk olarak koroner bypass ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş oldu. 5 saat süren koroner By-Pass ameliyatından sonra hastamız Fadime ÜNAL kendine geldiğinde "Allah doktorlarımızdan razı olsun. Benim için ellerinden geleni yaptılar" dedi.
Bugün 73 yaşında Zekeriya YAĞMUR isimli hastamıza da 3 damar koroner By-Pass işlemini başarılı bir şekilde uygulandı hastamız tedbir amaçlı olarak Kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım ünitemizde tedavi ve takibine devam edilmektedir.
Hastane Başhekimimiz Doç.Dr.Murat ŞAHİN yaptığı açıklamada ‘’ İlimizde ilk Anjiyografi işleminin ardından ilk kez By-Pass ameliyatını hastanemizde gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.
Yaptığımız ameliyatlarla ilimizde bir ilki gerçekleştirdik. Bugün itibari ile iki hastamız hastanemizde açık kalp ameliyatı (By-Pass) oldu. Ameliyatları gerçekleştiren hastanemiz kalp damar cerrahisi uzmanı Yard.Doç.Dr.Serdar BADEM ve Koordinatör Hastanemiz Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemal Levent BİRİNCİOĞLU, Doç. Dr. Gökhan LAFÇI, Doç. Dr. Nevriye SALMAN, Uzm. Dr. Doğan SERT Hastanemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı Uzm.Dr.Filiz AHUN Ameliyathane Hemşiresi Esra KARABULUT,Abdullah DUZCU,Anestezi Teknikerlerimiz Ahmet ÇETİN,Melike ARPA,Demet İRİGÖZOĞLU gerçekleştirdi.
İlk Koroner By-Pass olan hastamız bugün itibari ile servise alındı burada tedavisi devam ediyor. Bugün ameliyat olan hastamızda Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım Ünitemizde tedavi ve gözetim altına alındı. Anjiyo ünitemizin kurulumu ve açık kalp (By-Pass) ameliyatlarının hastanemizde yapılması ile birlikte hastalarımız başka illere sevk olmadan hastanemizde tedavi altına alınarak tüm işlemleri hastanemizde gerçekleştirilecek yapılan tüm yeniliklerimizin ve ilklerimizin ilimize hastalarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kalp Damar Cerrahisi Ameliyathanesi ve KVC Yoğun Bakımının hizmete açılmasında bize her türlü desteği veren başta Valimiz Sayın Dr. Osman VAROL'a, Milletvekillerimiz Sayın Prof. Dr. Naci BOSTANCI ve Sayın Av. Haluk İPEK’e, Belediye Başkanımız Sayın Cafer ÖZDEMİR’e, Amasya Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Metin ORBAY'a ve Sağlık Bakanlığımız yetkililerine,hekimlerimize emeği geçen personellerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Basına ve Kamuoyuna Duyurulur.