KALP-DAMAR CERRAHİSİ ANA BİLİM DALININ BAŞARILI AMELİYATLARI DEVAM EDİYOR!
23 Ekim 2019

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi bölümü başarıya doymuyor.
Kurulduğu günden bu tarafa birçok ameliyata imza atan Kalp ve Damar Cerrahi Bölümünde şimdi de aort kapağında yetmezlik ve aort damarında aşırı genişleme olan bir hastanın kalp kapağı değiştirilirken,  ana atardamarı da aynı anda değiştirildi.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2018 yılından itibaren hizmete açılan Kalp-Damar Cerrahisi bölümü, verdiği hizmetlerle hastaların dış merkezlere giderek, mağduriyetler yaşamalarının önüne geçmektedir. Kalp-Damar Cerrahisi bölümü, en riskli hastalara başarı ile müdahale edebilir hale gelmiş olup şimdi de aort kapağında yetmezlik ve aort damarında aşırı genişleme olan bir hastayı başarı ile ameliyat etti. Kalp-damar cerrahisi bölümü adına Doç.Dr. Seyhan YILMAZ tarafından yeni operasyonla ilgili yapılan açıklamada;

“Hastanemizin acil servisine son aylarda artan nefes darlığı ve çarpıntı şikâyeti ile başvuran 41 yaşındaki 7 Çocuk annesi Ş.D. adlı hastaya hastanemizde yapılan muayene ve incelemelerde kalpten çıkarak tüm vücuda temiz kanı götüren aort atardamarında balonlaşma ve aort kapağında ise ileri derecede kaçak (yetmezlik) olduğu saptandı. Hasta için ameliyat kararı verildi ve yapılan ameliyat hazırlıklarının ardından Prof. Dr. Erol KURÇ, Doç. Dr. Seyhan YILMAZ, Dr.Öğrt. Üyesi Ercan KAHRAMAN ve Op. Dr. Gökçen GÖKGÖZOĞLU tarafından gerçekleştirilen operasyonda hastanın aort kapağı ve tamamen genişlemiş olan aort damarı değiştirildi. Başarıyla gerçekleştirilen operasyonun ardından yoğun bakıma alınarak takip edilen hasta daha sonra takip ve tedavisine devam edilmek üzere servise çıkarıldı.

Hastanemizde ve bölümümüzde her türlü Kalp ve Damar ameliyatını ve Damar hastalıklarına yönelik endovasküler girişimleri (balon/stent uygulamaları, pıhtı temizleme...) başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmekteyiz. Hastalarımızın Kalp ve Damar hastalıkları ameliyatları ve tedavisi için başka bir il veya bir hastaneye gitmelerine gerek yoktur." denildi.

Amasya İl Sağlık Müdürümüz  Dr. Öner NERGİZ’de Kalp-Damar Kliniğinde yapılan başarılı operasyondan sonra hastayı Kalp Damar Cerrahisi servisindeki odasında ziyaret ederek geçmiş olsun  dileklerini iletti.

Aynı zamanda KVC  ekibimize yeni katılan Doç Dr Seyhan YILMAZ ve Dr Öğr. Üyesi Ercan KAHRAMAN’a teşekkür ederek, başarılı çalışmalarından dolayı KVC ekibimizi, hekimlerimizi ve personellerimizi tebrik etti.

Hastamız Ş.D. Başarılı ameliyatının gerçekleştirilmesine vesile olan kalp ve damar cerrahisi hekimlerimize, hemşirelerimize ve emeği geçen tüm personellerimize teşekkür etti.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü, oldukça karmaşık kalp hastalıklarında dahi cerrahi tedavide güncel bilgileri kullanarak başarıyla hizmet vermeye devam etmekte olup hastaların kalp damar cerrahisi ameliyatları için diğer illere sevkine gerek kalmamıştır.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

259308,whatsapp-image-2019-10-23-at-113958jpeg.png