1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI KAPSAMINDA STANT KURULDU
02 Ekim 2019

Emzirme ve anne sütünün öneminin vurgulanması, farkındalığın arttırılması amacıyla hastanemiz kadın doğum ve çocuk polikliniklerimizde bilgilendirme standı kurularak annelerimize ve anne adaylarımıza eğitimler düzenlendi. Hastane Başhekim Vekilimiz Uzm.Dr. Hatice DÖRTOK DEMİR, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Havva ELİAÇIK, Müdür Yardımcımız İbrahim YİĞİT, Nuray İNCE, Hekimlerimiz ve Gebe Okulu Hemşirelerimizin katılımları ile kitapçık, broşür ile anne sütünün ve emzirmenin önemi vurgulandı.
Emzirme haftası sebebi ile başhekimimiz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. ‘’ilk kez 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından deklare edilen haftanın amacının anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yeni doğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü, ilk altı ayda sadece anne sütü ile, iki yaşa kadar da tamamlayıcı beslenme ile beraber anne sütünün alımını önermektedir. Bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için anne sütüyle beslenmenin en uygun yöntem olduğuna değinen başhekimimiz; Hastanemizde gerek annelere bunu hatırlatmak gerekse çocuklara hastalıklarını bir nebze olsun unutturabilmek için küçük bir etkinlik düzenledik. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak herkese sağlıklı günler diliyoruz.“ dedi.