STERİLİZASYON ÜNİTEMİZDE KAREKOD UYGULAMASINA GEÇİLDİ
21 Ocak 2019

Hastanemizin ameliyathane, poliklinik ve servislerde kullanılan cerrahi el aletlerinin takibi için karekod uygulamasına geçildi.
Başhekimimiz Sayın Doç. Dr. Murat ŞAHİN yaptığı açıklamada;
Karekod uygulamasının hastanemizde hayata geçirilmesi ile birlikte ameliyat ve cerrahi işlemlerin bitmesinden hemen sonra sterilizasyon ünitemizde kirli alana gelen setlerimiz dijital ortamda kontrol ediliyor.
Eksik olanlar en kısa sürede tespit edilebildiğinden de hasta güvenliği en üst düzeyde sağlanıyor. Sterilizasyon ünitesinde, enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi için cerrahi malzemeler büyük bir titizlikle hazırlanıyor.
Malzemelerin üzerinde yer alan "karekod" ile bunların ne zaman, nasıl, kim tarafından sterilize edildiğine, en son nerede kullanıldığına ve son kullanım tarihiyle ilgili tüm bilgilere dijital ortamdan rahatlıkla ulaşılabiliyor.
Sterilizasyonun herhangi bir girişimsel işlemin olmazsa olmazı olduğunu belirten Başhekimimiz;
Ameliyathane ve girişimsel işlemlerde kullanılan aletlerin sterilizasyonu yapıldıktan sonra tek tek üzerindeki kodun okutularak sisteme girişinin yapıldığını belirterek tüm malzemelerin sistemde kaç kez nerede kullanıldığı, son kullanma tarihi, ne zaman kim tarafından steril edildiği gibi bütün ayrıntılara dijital ortamdan kod yardımıyla ulaşılabildiğini vurguladı.