3-9 KASIM ORGAN BAĞIŞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 06/11/2018

3-9 Kasım ''ORGAN BAĞIŞI HAFTASI'' münasebeti ile hastanemiz Z-1 giriş katına hastanemiz organ ve doku koordinatörlüğü tarafından organ bağışı standı kurularak hastalarımıza,hasta yakınlarımıza ve personellerimize organ bağışının hayatımızdaki yeri ve önemine vurgu yapıldı. Bağışta bulunan vatandaşlarımız ve personellerimize organ bağış kartları organ ve doku koordinatörümüz tarafından takdim edildi.

Başhekimimiz Sayın Doç.Dr. Murat ŞAHİN yaptığı açıklamada;
''’Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısının her geçen gün artmaktadır. Kim bir insanın hayatını kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur ifadesi Yüce kitabımız Kur-an ‘da yer almaktadır. Özellikle kalp, karaciğer ve böbrek nakli bekleyen hastalarımız, uygun organ bulunmaması nedeniyle hayatını kısa süre içerisinde kaybetmektedir. Bir kişi için organ nakli gerektiğinde en zor iş beklemektir.
Bu beklenti hem hastalarımız hem de hasta yakınlarımız için hayli yorucu bir durumdur. 18 yaşını doldurmuş tüm vatandaşlarımız başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas kemik iliği gibi dokuları bağışlaya bilmekte ve bunlar günümüz tıp teknolojisinde nakledilebilmektedir. Bağışlanan her organ kurtarılan bir hayattır. Bu kapsamda yaşam umudunu kaybetmekte olan binlerce hastamız için yeni umut pencereleri açmak üzere tüm halkımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya ve organ bağışı yapmaya davet ediyor ve bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum." dedi.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.