HASTANEMİZDE HASTA HAKLARI GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 26/10/2018

26 EKİMHASTA HAKLARI GÜNÜ

Başhekimimiz Sayın Doç.Dr. Murat ŞAHİN 26 Ekim hasta hakları günü sebebi ile bir mesaj yayımladı.

Başhekimimiz mesajında;

‘’26 Ekim “Hasta Hakları Günü” münasebeti ile birlikte hastalarımızın hastanemizden aldıkları hizmet esnasında;

Hizmetten genel olarak faydalanma, Eşitlik içinde hizmete ulaşma, Bilgilendirme, Kuruluşu seçme ve değiştirme, Personeli tanıma seçme ve değiştirme, Bilgi İsteme, Mahremiyet, Rıza ve İzin, Reddetme ve durdurma, Güvenlik, Dini vecibelerini yerine getirebilme, Saygınlık görme, Rahatlık, Ziyaret, Refakatçi bulundurma, Müracaat, şikâyet ve dava hakkı, Sürekli hizmet alma haklarının bulunduğunu hatırlatırım.

Hastanemizde görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız, başvuran her hastamızın bu haklarını kullanması ve en kısa sürede sağlığına kavuşması amacı ile çalışma gayreti içerisindedir. Olası bir mağduriyet durumunda hastalarımızın Hastane içerisinde bulunan hasta Hakları Birimine başvurmaları halinde kendilerine gerekli destek ve yardım sağlanacaktır.

Hastanemize başvuran tüm hastalarımızın hasta haklarını bilinçli ve yeterli seviyede kullanarak sağlıklarına en kısa sürede kavuşmalarını dilerken tüm hastane çalışanlarımıza da hastalarımıza verdikleri sağlık hizmetinden dolayı teşekkür eder, tüm hastalarımızın Hasta Hakları Gününü kutlarım.’’ Dedi.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.