1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 02/10/2018

Emzirme ve anne sütünün öneminin vurgulanması, farkındalığın arttırılması amacıyla hastanemiz kadın doğum ve çocuk polikliniklerimizde bilgilendirme standı kurularak annelerimize ve anne adaylarımıza eğitimler düzenlendi.

Hastane Başhekimimiz sayın Doç.Dr. Murat ŞAHİN, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Havva ELİAÇIK, Müdür Yardımcımız İbrahim YİĞİT ve Gebe Okulu Hemşirelerimizin katılımları ile gebe okulumuzda eğitim gören anne adaylarımıza çeşitli ikramlarımız ile birlikte başhekimimiz tarafından katılım sertifikası takdim edildi.

Emzirme haftası sebebi ile hastane başhekimimiz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

‘’ilk kez 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından deklare edilen haftanın amacının anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yeni doğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü, ilk altı ayda sadece anne sütü ile, iki yaşa kadar da tamamlayıcı beslenme ile beraber anne sütünün alımını önermektedir.

Bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişmesi için anne sütüyle beslenmenin en uygun yöntem olduğuna değinen başhekimimiz;

Hastanemizde gerek annelere bunu hatırlatmak gerekse çocuklara hastalıklarını bir nebze olsun unutturabilmek için küçük bir etkinlik düzenledik. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak herkese sağlıklı günler diliyoruz.“ dedi.

Kamuoyuna Duyurulur.